Who Am I?


Fitri Nurul ‘Ain binti Nordin

Jabatan Bahasa Arab,Fakulti Pengajian Islam dan Bahasa Arab,Universiti Al-Azhar,Kaherah(2004-2008)

MA of Human Science,Teaching Arabic As A Second Languange,IIUM,Gombak(2009-2011)

Alhamdulillah,kini telah bergelar isteri kepada suami tercinta,Abd Rahman Mohd Tharin pada 20 Disember 2009.

emel : fit3nan@yahoo.com

friendster&twitter:fit3nan

56 Responses to Who Am I?

  1. anasxz says:

    salam. selamat memblog.

  2. fit3nan says:

    salam..syukran buat sifu anas n aljani…byk lagi ana kena blaja ni

  3. ayu says:

    salam ziarah…

  4. fit3nan says:

    syukran ayu..blog enti pun bagus juga…salam perkenalan

  5. ayu says:

    salam perkenalan…nanti dtg blog ayu yer…

  6. Azzuhra says:

    salam…

    mantapla blog akak…chaiyok kuliah lughah…

  7. fit3nan says:

    tq dik zura..err..biasa2 je.doaler blog ni istiqomah.ok,jgn sedey2!usha lagi thn ni k.

  8. Dr_Kadir says:

    waalaikumussalam wbt…

  9. shattirs says:

    salam…
    moga terus thabat dan istiqomah la eh..ameen ya rabb..

    Berjihad Menuju Mardatillah..”

  10. abu huzaifah says:

    Alfu syukrin atas respon & jazakumullah atas panduan yang diberi. Sebenarnya blog saya ni xde ape2. Ala kullihal sekiranya ustzh nak link kt blog enti silakanlah. Kalau ade peluang, marilah ziarah ke Tanta sambil-sambil ziarah adik-adik tibb. Rasanya ustzh tak pernah sampai lagi ke Tanta ni kan. Jemput sama ke rumah kami…Wassalam.

  11. sis says:

    segan ke Tanta..tempat ikhwah tu..tapi..ana akn cuba demi memenuhi jemputan.insyaAllah

  12. nije says:

    salam…tak di sangka kita berjumpa lagi di hujung dunia ni setelah bertahun ghaib tanpa berita. ana megah bila mendengarkan cerita2 ttg ukhti di cni. rupanya ukhti ni terkenal di mesir di kalangan para azhariyyun.

    allah mentaqdirkan segala…2, 3 malam lepas dpt ana bertemu mata semula dgn ukhti yg pernah segelanggang dgn ana di nilam puri. berasa malu alah ana bilamana menyaksikan persembahan hebat ukhti dlm bicara kecemerlangan tempoh hari. insya allah, tahun ni adalah tahun kecemerlangan buat ukhti.

    work hard and bring proud for your parents.

    giliran kitalah pula yg perlu bertarung bg mengejar sebuah kecemerlangan buat menjadi hadiah utk mereka.

    akhir kalam, selamat berjuang…semoga allah berkati ukhti.

    alfu mabruk !!!

  13. sis says:

    tq abe nije..ambo pong lamo doh tok dengaa berita saing2 lain.kak mesir ni ramai dooh oghe nile puri batch kito.rahim,abe nizam kedah,hafni,fikri aunuddin,yati,hasanah,kak asmahan dll…moh pakak buak gathering!!guano?
    k..bilo nok kelik msia jange lupo ngoyak nge ambo deh….
    doa ke ambo najah tahun ni deh!
    betul ke lahjah ana tu..hehe=)dah lama tinggalkan bumi tokguru..kelat plak lidah ni.moga ukhwah sahabat2 nilam puri 2002 berkekalan..
    amin

  14. Fakhrurrozy says:

    Salam ziarah dari seberang nan jauh🙂

  15. abdrahman says:

    alhamdulillah, sekarang dapat mengenali diri ini dengan lebih dekat, semoga ALLAH memberkati kehidupan kita…..
    perjuangan tanpa noktah!!!

  16. ainul says:

    salam….tahniah dah bwajah bru…cerah mata memandang.moga2 dunia kta lebih cerah di sinari cahaya ‘bulan’ purnama…..salam imtihan ..doakan kejayaan buat dak2 lghah thn ni…moga2 dpermudah

  17. sis says:

    [Fakhrurrozy]Syukran atas ziarah (w/pun saya tak kenal tetamu kali ni)
    [abdrahman]…..
    [ainul]Terharu sungguh dgn ziarah dr seorang pemimpin yang busy ni.Atas nasihatmu,ku berubah jua akhirnya.Terima kasih teman.InsyaALLAH najah sama2!Hidup lughah tahun 4.

  18. scene-r says:

    Assalamualaikum …salam ziarah

  19. anasxz says:

    lamat ton bawuuu…
    moga jayo!

  20. sis says:

    [scene-r]syukran atas ziarah..blog nta padat!x menghampakan.
    [anasxz]ana tak phm la sifu tulis guna bahasa apa ni…mintak explain skit.tq

  21. nurulain says:

    gudluck imtihan..doa same..

  22. lyanna says:

    salam ukhwah~
    muge akk dapat MUMTAZ thun ni..
    doakan k jugak!

  23. pheeza says:

    salam..sy search na ilang ngantuk time stdy..na plak musim2 sejuk ni..tgh ngantuk surf jap..tibe2 jmpe blog ni..menarik2..truskan mncurah idea dgn menulis..

  24. sis says:

    syukran pheeza…jemput la dtg ziarah saya lagi..pintu terbuka bila2 masa.mg dapat merasa sedikit makanan ruhani dr site saya ini…

  25. salam, ukhti, ana minta linkkn blog ea…

  26. fatenliyana says:

    salam kak fitri..sehat? lana xdgr kabar akak..mabruk la atas talkshow artuh..kim slm kat kak nurhidayati eah [nisa shah alam]..
    doakan kami kat sini ek akak..syg akak

  27. Faaiz.. says:

    salam maulidurrasul

  28. lynne says:

    askm kak fitri~

    gudlck ntuk blog akak…bes3…!!!

  29. salam perkenalan. Baru berkenalan dlm kalam motivasi ummu muhammad dulu..dengan kak diana 5wh1 sekali.

    Teruskan usaha nti dan nisa shah alam…

    saya nisa’ gombak, sekali dengan E masa tu,,

  30. anis says:

    assalamualikum..kak fitri
    lama xdgr kaba..moge akak trus brjaya dlm smua prkara..rabbuna yusahhil alaik
    jmput sggh blog sy (y masih mntah lg)..

  31. ummu'afif says:

    selamat meneruskan cita2…mga sentiasa di bawah pimpinan Allah…

  32. dila says:

    salam fit3…syabas blog yg menarik…

  33. fit3nan says:

    tq wat ummu’afif dan dila

  34. mauswah says:

    Assalamualaikum, salam kunjungan & salam perjuangan. Moga dlm naungan kasih sayangNya selalu.

  35. sakinah says:

    free to email me.at library iium gombak

  36. reyhana says:

    slm .ni kak fitri kawan wiraya thai ker??

    err..sori klu slh org!🙂

  37. reyhanna shahidan says:

    lerr..kecik beno alam maya nih!! mantopp blog akk :)))
    sy agak was2 smlm, ni kak fitri yg tlg fax kn aritu ke bukan .. redah je la tny ~
    hohoho…

    sy tgh pekse skng ..da lps 3 paper.ada lg 4,tp malang nyee satu paper tu kuar sokln dr buku lain.. agaknye mmg ikut suke duktur je kot nk tny soklan ape2 sbb course lain pon kne same kes camni jugek. akak sure tau system MA camne kat sini..da terasa bahang2 dur thani ni..huhuhu

    andai kata rezaki saya bukan kt sini, c u d ipt eh di UIA laahh =)

    ok,k nnt sy pass no wiraya kat akk via emel iA. dia da x sabar sgt3 nk balik tuh… tgh tekun tunggu ntjh kuar :))

    fi ri3yatillah!

    • fit3nan says:

      adik..semoga Allah permudahkan pengajian MA awak di Azhar.Sambung cita-cita akak dulu yg xkesampaian.Adik jgn putus asa,wpun xdpt jwb,tp doa n bhrp bantuan Allah.Doakn akk dpt sambung phD di Mesir tahun depan.hehe..kalu ade rezki la.tgh dok berangan ni wpun MA belum abis lg ni..:)
      adik ade ym?add la akk guna emel atas tu.no awak dah hlg la.nnti kim slm pd Laila.Suggest la die masuk UIA.

  38. reyhana says:

    tq kak! ameen.. btul3 .senjata doa je tinggal skg nih.. =)
    wow! iA smoga tecapai cita2 akak sambung phd sini .

    ym?ok2..tisyariffni =)

    wiraya da x nak smbung katenye .. nak keje trus.. puas saya sekat dia x nak kasi dia balik , x menjadik jugek ..

  39. simple-shida says:

    salam kunjungan mahabbah.. aiwah, geng nisa’ ni.
    penah jumpe enti mase talk d shah alam. aku dibius cinta..
    rse btui dh org ni..ehehe..

    ala kullihall slmt berjuang.. barakallahu..😉

  40. HuDa sAnUsi says:

    salamullah alaik
    ni junior akak d samtaj dl
    mabruk sambung phd d uia

    smg kita sentiasa dibwh lindungan Allah…
    (^_^)

  41. UmmuSofiy says:

    salam fit3…aduh..bl la dpt makan nasi minyak fit3 ni..jom jale tganu..kmi jd ore ganu loni..dok msia ni k.wani jd serba xpndai&xth.apatah lg bl join papisma..rasa segan&rendah diri amat..bruni jmp adk2 mesir kt NICE09 bru rasa segar ckit. ada brita tbaru..nk tau tnya naimah.

  42. Abu Insyirsh says:

    Selamt pgntin baru dari kmi berdua..bru hri nie dpt cari blog ustzh…us rhman pon sma…moga2 dirhmati dan dkurniakan dgn zuriat yg solh dan solhh.. bguih prncngan master dn phd + bachelor of syariah….kmi pon kna wat mcm tu..kmi lani thun akhir..pas ni trus amik master …kalau dah kat cni…jmput dtg rumh di alex…mudah2an…amin…

  43. Abu Insyirah says:

    Krim salam kat us rahman skali..

  44. AFIA says:

    salam kakfit3, ni ija, semoga agak gembira selalu
    http://irmyjuliza.blogspot.com/, mohon kunjungan ke web ija. tq

  45. nAimAh says:

    Salam ukhwah =)

  46. Kak ila says:

    Salam ukhuwah kak Lang. Hihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s