Persediaan umi dan walid menyambut orang baru

Alhamdulillah..tahun ini adalah tahun ketiga perkahwinan kami.Mungkin bagi sahabat2 di luar sana sudah bersedia menyambut anak kedua.Tapi alhamdulillah kami tahun ini baru menimang cahaya mata pertama kami.Syukur sangat..

Masih ramai lagi sahabat2 saya yang sudah lebih dari 3 tahun tempoh berkahwin masih belum dikurniakan rezeki..Saya doakan agar antum tidak kecewa dan teruskan berusaha, bertawakal keran Nabi Allah Ibrahim dan Zakaria juga dikurniakan anak pada usia yang lanjut..Maksudnya tidak mustahil Allah akan berikan zuriat bila Dia kehendaki..

Harini ini baby saya genap 5 bulan setengah dalam perut. Jadi umi dan walidnye dah buat sedikit persiapan agar tidak kalut di saat kelahiran si comel nanti:
-Umi dan walid dah gi survey barang2 kat area Nasr City, Cairo: Harganya tidak jauh beza dari Malaysia. Cuma kualiti dan pilihan di sini kurang. Jadi umi mintak tolong MakNgah Balqish beli di Ikano Sales,Damansara last week. Inilah hasilnya🙂
-best sangat sebab warna2 apparel baby tu sangat menarik! TQ MakNgah sebab belikan unisex. Umi dan walid tak tahu lagi jantina baby comel  ni.

-Thanks juga sebab abang Bunyamin bagi baby set tilam ni.

-Thanks to Mak Ngah again dan kak Nisa yang bagi set bersalin Leesa.Kak Nisa sanggup hantar sampai rumah baru2 ni.. Suka sangat! Nampaknya umi dah ade 2 set bersalin. Satu yang makngah bagi dan satu yang baru dari kak Nisa. Best2!

-Next month pulak ade Pureen Clearance Stock yang ditunggu2 setiap  tahun oleh ibu2 Lembah Klang. Makngah cakap nak beli napkin, brush, apparel dan lain2 barang ibu dan baby yang ok.
-Now umi nak cari baby cot yang ok. Ade jumpa di Huda wal Anwar dengan harga LE 172. Not bad. Cuma terlalu awal kalu nak beli sekarang. Insya Allah bila kandungan dah masuk 7 bulan ke atas nanti umi dan walid dapatkan baby cot tu untuk si comel🙂 Lebih kurang macam gambar di sebelah lah bentuknya, cuma tiada roda.

-Umi kena banyak membaca dan minta pendapat dari sahabat2 yang lain. Sebab kehamilan, kelahiran dan penjagaan baby di Mesir tak sama dengan di Malaysia seperti pemakaian baby yang bermusim(winter and summer), pemakanan dsb. Jadi terima kasih banyak pada Kak Daing, Kak Ummi, Izzati Farhana, Intan Syafinaz kerana sudi beri nasihat dan tunjuk ajar.

-Esok umi dan walid nak gi scan dengan Dr Azza di Hayyu 7. Kalu sempat nak survey di Child and Mom World lepas tu..insyaAllah. Thanks walid..sibuk2 pun sempat lagi layan keperluan umi dan baby. Really appreciate…🙂

setakat ni dulu…sekadar perkembangan untuk tatapan family di Malaysia yang dirindui. Umi selalu mimpi uwan dan atok sejak akhir2 ni. Rindu sangat!🙂

Thanks juga untuk walid yang so caring lately… esp walid suka tanya baby tengah buat apa sekarang ?🙂 cute kan

About fit3nan

Fitri Nurul 'Ain Nordin - Anak kelahiran kota KL pada 1 Syawal 1405h/20 Jun 1985 - Berasal dari Kuala Pilah, Negeri Sembilan - BA of Arabic, Uni Al-Azhar(2008), MA of Arabic As A Second Langunge, IIUM Gombak (Jun,2011)
This entry was posted in diary. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s